
Πιροσκί
2015-12-31 08:39Υλικά για τη γέμιση |
1 κιλό πατάτες 2 κρεμμυδάκια φρέσκα 2 κ.σ. άνηθο 1 κ.γ. βιολογικό γευστικό 2 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη |
Υλικά και Εκτέλεση για τη ζύμη |
Μισή φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι σκόνη 350 ml (περίπου 1 ½ ποτήρι) χλιαρό νερό ή όσο πάρει 1 κουταλάκι ζάχαρη 1 κουταλάκι αλάτι 2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη 750 γραμμάρια αλεύρι (περίπου) Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα |
Εκτέλεση |
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα μαραίνουμε στο λάδι Κάνουμε ένα πουρέ πατάτας που αραιώνουμε με λίγο νεράκι, ενώ προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά Κάνουμε τη ζύμη μπαλάκια και στη συνέχεια τα ανοίγουμε σε μέγεθος μικρού πιάτου. Γεμίζουμε με μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση, διπλώνουμε και τους δίνουμε μακρόστενο σχήμα Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα και τα αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το λάδι τους |
Συμβουλή - Σχόλιο |
Αυτή είναι η κλασική συνταγή Μπορούμε εναλλακτικά αντί για πατάτα ως γέμιση να χρησιμοποιήσουμε φέτα, ζαμπόν – κασέρι, κιμά ή ότι άλλο θέλουμε
|
—————