Μπισκότα Cookies

2016-04-06 13:38
ΥΛΙΚΑ

250 γρ βούτυρο αρκετά μαλακό (ένα καλούπι)

200 γρ ζάχαρη

2 αυγά (σε θερμοκρ. δωματίου)

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (4 φλ. τσαγιού), κοσκινισμένο

2 φακελάκια μπεικιν

1 σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια

2 βανίλιες

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάω στο μίξερ 1-2 λεπτά το βούτυρο και προσθέτω τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Συνεχίζω με τα αυγά και τις βανίλιες, ενώ χτυπάω μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Ρίχνω το αλεύρι και το μπέϊκιν και τα αφήνω να ζυμωθούν.

Βγάζω το υλικό μου από το μίξερ και το ανακατεύω στο χέρι με τη σοκολάτα και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Συνήθως σπάω σε μικρά κομματάκια 1 σοκολάτα ή χρησιμοποιώ 1 φακελάκι σταγόνες - δάκρυα σοκολάτας

Κόβω κομμάτια ζύμης και τα κάνω μπαλάκια, έτοιμα να γίνουν στη συνέχεια μπισκότα.

Απλώνω στο ταψί μου λαδόκολλα και αφού πατήσω τα μπαλάκια και τα δώσω σχήμα μπισκότου τα τοποθετώ αρκετά αραιά, γιατί φουσκώνουν και απλώνουν. Παίξτε με το πάχος του μπισκότου. Κάντε τα πολύ λεπτά ή χοντρούτσικα και θα δείτε ότι το κάθε δημιούργημά σας θα αγαπηθεί από την οικογένεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω - κάτω στους 180 για 12 λεπτά.

Όταν τα ξεφουρνίζω είναι αρκετά μαλακά, αλλά μόλις κρυώσουν σκληραίνουν.

Στα 12 λεπτά ψήσιμο γίνονται αρκετά αφράτα.

Ψήστε 15-20 λεπτά αν τα προτιμάτε πολύ τραγανά.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Δοκιμάστε να ανακατέψετε τη ζύμη σας (χωρίς σοκολάτα και ξύσμα πορτοκαλιού) με ένα γεμάτο φλιτζάνι:

Ινδοκάρυδο ή κράμπερις ή φιλέ αμύγδαλο

Ο κάθε συνδυασμός δίνει το δικό του μοναδικό αποτέλεσμα.

 

—————

Πίσω