
Μοσχάρι Στρογγανώφ
2015-12-31 11:40
ΥΛΙΚΑ |
1 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα κομμένο όπως η τηγανιά 100γρ. φρέσκο βούτυρο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι 1 φρέσκο κρεμμύδι 500 γρ. μανιτάρια 2 κ.σ. μουστάρδα 1 κρέμα γάλακτος 2 κ.σ. μαϊντανός μισό ποτήρι λευκό κρασί Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ |
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα για 1-2 λεπτά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και μετά προσθέτουμε το βούτυρο, τα μανιτάρια και το μοσχάρι. Αφήνουμε τα υλικά μας να ροδίσουν (να θωρακιστεί το κρέας μας απ’ όλες τις μεριές). Ανακατεύουμε σε όλη τη διαδικασία και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε το φαγητό μας με νεράκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον μισή ώρα και μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, τη μουστάρδα και το μαϊντανό. Τελευταία βάζουμε την κρέμα και ανακατεύουμε. Σε 2-3 λεπτά είμαστε έτοιμοι.
|
Διαλέξτε το συνοδευτικό ανάμεσα σε ρυζάκι, πουρέ, ζυμαρικά. Όλα αυτά δένουν
απόλυτα με το μοσχαράκι μας.
—————