
Γαύρος σαγανάκι
2015-12-31 00:00
ΥΛΙΚΑ |
½ κιλό γαύρο 1 σκελίδα σκόρδο 1 πράσινη πιπεριά 1 κ.σ. μουστάρδα Ελαιόλαδο ½ λεμόνι Αλάτι Πιπέρι Ρίγανη Μαιντανό |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ |
Κόβουμε τα κεφάλια και φιλετάρουμε τραβώντας το κόκαλο προς την ουρά. Το αφαιρούμε εύκολα Ξεπλένουμε καλά τα ψάρια Κόβουμε σε κομματάκια το σκόρδο και την πιπεριά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά. Αραιώνουμε τη μουστάρδα σε ένα φλυτζανάκι νερό, τη ρίχνουμε στο τηγάνι και προσθέτουμε το γαύρο. Σε 2-3 λεπτά το κάτω μέρος του ψαριού θα έχει γίνει άσπρο και είναι έτοιμο. Γυρνάμε με απαλές κινήσεις τα ψάρια (για να μην διαλύσουν) και από την άλλη πλευρά. Μέχρι να αλατοπιπερώσουμε, να αρωματίζουμε με ρίγανη, μαιντανό και λεμόνι το εύκολο φαγάκι μας είναι έτοιμο |
ΣΥΜΒΟΥΛΗ | |
Δοκιμάστε τα ψαράκια παρέα με με τσιπουράκι, ρετσίνα ή άσπρο κρασάκι |
—————