
Ρυζόγαλο
2014-12-31 18:18
Υλικά |
1 ποτήρι άσπρο ρύζι 1 λίτρο γάλα 4 ποτήρια νερό 1/2 ποτήρι ζάχαρη 2 κουταλιές άνθος ορύζης ή κορν φλάουρ 1 βανίλια 1 πρέζα αλάτι Ξύσμα μισού πορτοκαλιού |
Εκτέλεση |
Ξεπλένουμε το ρύζι Το βράζουμε για 15’ περίπου μέχρι να πιεί όλο το νερό και αλατίζουμε Σε μισό ποτήρι με γάλα λιώνουμε τη ζάχαρη και τη σκόνη της κρέμας Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς Στη συνέχεια ρίχνουμε και το περιεχόμενο του ποτηριού, το ξύσμα και τη βανίλια. Βράζουμε για άλλα 15’ περίπου, ανακατεύοντας συχνά - πυκνά για να μην πιάσει το ρύζι και μέχρι να χυλώσει Γεμίζουμε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα |
—————