
Ρεβύθια με πιπεριές και σπανάκι
2014-12-31 19:32
ΥΛΙΚΑ |
1 ποτήρι ρεβύθια 1 πράσινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά 1 κρεμμύδι χοντροκομένο 1/4 κιλού σπανάκι 1 μικρή γερή ντομάτα 1 κ.γ. κουρκουμά |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ |
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβύθια Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι και τις κομματιασμένες πιπεριές για 10' περίπου. Προσθέτουμε τα ρεθύθια και την κομμένη σε κυβάκια ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε. Ψήνουμε για 5' ακόμα και τέλος |
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ |
2η εκδοχή Μπορούμε να παραλείψουμε το σπανάκι και να κάνουμε τα ρεβύθια μας με 3χρωμες πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη) Για αυτούς που το αντέχουν σε αυτό το φαγητό ταιριάζει πολύ και το μπούκοβο. Το θέλει το κρασάκι του, δεν το θέλει? |
—————