
Μυδοπίλαφο
2014-12-31 17:52ΥΛΙΚΑ |
1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα 1 ποτήρι ρύζι μακρύκοκο 1 κρεμύδι 1 πράσινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά 1 μικρή ντομάτα 2 κ.σ. ψιλοκομένο άνηθο 2 κ.σ. ψιλοκομένο μαιντανό |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ |
Χρησιμοποιούμε μια βαθιά κατσαρόλα, όπου τσιγαρίζουμε σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο το ψιλοκομένο κρεμμύδι μαζί με τα μύδια για 3-4' Κόβουμε τις πιπεριές, τον άνηθο και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε για 1-2' Ρίχνουμε το ρύζι, 3 ποτήρια νερό και ανακατεύουμε Λίγο αλατοπίπερο ακόμα Βράζουμε περίπου 15΄ και μέχρι να χυλώσει, ενώ προσθέτουμε στο φαγητό μας την κομμένη σε κυβάκια ντομάτα κανένα 5λεπτο πριν κλείσουμε το μάτι. |
ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ |
Δεν τρώγεται χωρίς ούζο ή τσιπουράκι
|
—————