Μυδοπίλαφο

2014-12-31 17:52
ΥΛΙΚΑ

1/2 κιλό  μύδια καθαρισμένα

1 ποτήρι ρύζι μακρύκοκο

1 κρεμύδι

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

1 μικρή ντομάτα

2 κ.σ. ψιλοκομένο άνηθο

2 κ.σ. ψιλοκομένο μαιντανό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χρησιμοποιούμε μια βαθιά κατσαρόλα, όπου  τσιγαρίζουμε σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο το ψιλοκομένο κρεμμύδι  μαζί με τα μύδια για 3-4'

Κόβουμε τις πιπεριές, τον άνηθο και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε για 1-2'

Ρίχνουμε το ρύζι, 3 ποτήρια νερό και ανακατεύουμε

Λίγο αλατοπίπερο ακόμα

Βράζουμε περίπου 15΄ και μέχρι να χυλώσει, ενώ προσθέτουμε στο φαγητό μας την κομμένη σε κυβάκια ντομάτα κανένα 5λεπτο πριν κλείσουμε το μάτι.

 

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Δεν τρώγεται χωρίς  ούζο ή τσιπουράκι

 

   

 

—————

Πίσω