Λουκουμάδες

2015-12-31 14:36
Υλικά
  • 4 κούπες αλεύρι
  • 2 ποτήρια μεγάλα χλιαρό νερό (ή ένα νερό και ένα γάλα)
  • 1 μαγιά φρέσκια
  • 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά γλυκού αλάτι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Σε ένα  μπολ διαλύουμε τη μαγιά με το νερό και στη συνέχεια ανακατεύουμε μαζί με το αλεύρι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για να μην σβολιάσει μέχρι να γίνει το υλικό μας παχύς χυλός. Λίγο πριν τελειώσουμε το ανακάτεμα προσθέτουμε και το αλάτι.

Αποφεύγουμε όπου υπάρχουν ζάχαρη και αλάτι να τα ανακατέψουμε από την αρχή.

Αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί για 30΄ σε ζεστό χώρο, μέχρι να αρχίσει να «δουλεύει» η μαγιά και να ανέβει.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε βαθύ σκεύος.

Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και ενώνοντας το δείκτη με τον αντίχειρα πιέζουμε προς τα πάνω, έτσι ώστε να βγει ένα ζυμαρένιο μπαλάκι. Το κόβουμε με κουτάλι και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λουκουμάδες. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τους βάζουμε σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με μέλι και  κανέλα.

 

 

 

—————

Πίσω