Κοτόπουλο με πληγούρι

2014-12-31 21:56
Υλικά

Κοτόπουλο σε κομμάτια

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 φλυτζάνι του τσαγιού πλιγούρι

1 ντομάτα

1 κ.γ. κουρκουμά

 

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο ταυτόχρονα μαζί με το κοτόπουλο  σε βαθιά κατσαρόλα  για 5-6’, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και να πάρει το κοτόπουλο χρώμα.

Τα καλύπτουμε με νερό,  αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε ρίγανη, λίγη γλυκιά πάπρικα, τη ντομάτα σε κομματάκια και τον κουρκουμά.  

Αφήνουμε να βράσει για 20’.

Ρίχνουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε συνεχώς (ειδικά στην αρχή) για περίπου 15’.

 

Νόστιμο, δυναμωτικό, υγιεινό, παραδοσιακό

 

—————

Πίσω