
Κοτόπιτα
2014-12-31 14:20
ΥΛΙΚΑ |
1/2 κιλό κοτόπουλο μπούτι φιλέτο 1/2 κιλό πράσα (εναλλακτικά κρεμμύδι ή συνδυασμό των δύο) 1/4 κιλού κίτρινο τυρί (κεφαλογραβιέρα, γραβιέρα, κασέρι, .....) 2 αυγά 100 γρ. μπέικον 1 πράσινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ |
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο, καρυκεύουμε και το τηγανίζουμε με 2 κ.σ. λάδι σε βαθύ τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα ή το ψήνουμε. Το αποσύρουμε σε ένα πιάτο. Κόβουμε τα πράσα – κρεμμύδια σε ροδέλες, αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε στο ίδιο σκεύος μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και ανακατεύουμε για 2’ ακόμα. Σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε στο τηγάνι το ψιλοκομμένο μπέικον, τα αυγά, το κοτόπουλο και τα τυριά. Το καλύτερο φύλλο για την πίτα μας είναι αυτό που κάνουμε μόνοι μας (θα δούμε το πώς σε άλλο θέμα). Ένα φύλλο κάτω κι ένα πάνω από τη γέμιση είναι αρκετά. Από έτοιμα φύλλα χρησιμοποιείστε κρούστας ή σφολιάτα. Χαράζουμε την πίτα πριν την ψήσουμε, αλείφοντας με ελαιόλαδο και ελάχιστο νεράκι, έτσι ώστε να βραχεί όλο το φύλλο. Ψήνουμε μέχρι η πίτα μας να ροδίσει καλά. |
Η πίτα μας ταιριάζει πάρα πολύ με μια παγωμένη
Για όσους αγαπάνε τα μανιτάρια τους λέω να τα χρησιμοποιήσουν χωρίς δεύτερη σκέψη
Χρωστάω φωτογραφία. Την επόμενη φορά που θα την φτιάξω θα ανεβάσω οπωσδήποτε!
—————