
Κέτσαπ / Σάλτσα πάπρικα
2015-12-31 14:48
Υλικά |
2 κιλά ντοματάκια 1 πιπεριά πράσινη 1 πιπεριά κόκκινη 1 κρεμμύδι 1 κ.γ. πιπέρι 1 κ.γ. μπαχάρι 2 κ.σ. κοφτές αλάτι 1 φλυτζάνι τζαγιού ξύδι 1/2 φλυτζάνι τζαγιού μέλι 1/3 φλυτζάνι τζαγιού ζάχαρη 2 σκελίδες σκόρδο 2 φύλλα δάφνη 1 καρότο |
Εκτέλεση |
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα ντοματάκια και σε μια κατσαρόλα τα δίνουμε μια βράση. Ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και βράζουμε για 3/4 έως 1 ώρα. Αφαιρούμε τη δάφνη και περνάμε τα υλικά μας από το μπλέντερ για να ομογενοποιηθούν, ενώ στη συνέχεια τα βράζουμε μια φορά ακόμα. Η κέτσαπ είναι έτοιμη και για να την αποθηκεύσουμε τη βάζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια. |
Πάπρικα |
Αντιστρέφουμε τις ποσότητες ντομάτας και κόκκινης πιπεριάς της προηγούμενης συνταγής, δηλ. θα χρησιμοποιήσουμε 2 κιλά κόκκινες πιπεριές και 1 μεγάλη ντομάτα. Ψήνουμε τις πιπεριές στο φούρνο, στο αέριο ή στα κάρβουνα και τις καθαρίζουμε τις φλούδες τους. Τα υπόλοιπα υλικά και ο τρόπος παρασκευής παραμένουν ίδια. |
—————