Κέτσαπ / Σάλτσα πάπρικα

2015-12-31 14:48

 

Υλικά

2 κιλά ντοματάκια

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά κόκκινη

1 κρεμμύδι

1 κ.γ. πιπέρι

1 κ.γ. μπαχάρι

2 κ.σ. κοφτές αλάτι

1 φλυτζάνι τζαγιού ξύδι

1/2 φλυτζάνι τζαγιού μέλι

1/3 φλυτζάνι τζαγιού ζάχαρη

2 σκελίδες σκόρδο

2 φύλλα δάφνη

1 καρότο

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μπλέντερ  τα ντοματάκια και σε μια κατσαρόλα τα δίνουμε μια βράση.

Ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα βάζουμε στην κατσαρόλα  και βράζουμε για 3/4 έως 1 ώρα.

Αφαιρούμε τη δάφνη και περνάμε τα υλικά μας από το μπλέντερ για να ομογενοποιηθούν, ενώ στη συνέχεια τα βράζουμε μια φορά ακόμα.

Η κέτσαπ είναι έτοιμη και για να την αποθηκεύσουμε τη βάζουμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βαζάκια.

Πάπρικα
Αντιστρέφουμε τις ποσότητες ντομάτας και κόκκινης πιπεριάς της προηγούμενης συνταγής, δηλ. θα χρησιμοποιήσουμε 2 κιλά κόκκινες πιπεριές και 1 μεγάλη ντομάτα.
Ψήνουμε τις πιπεριές στο φούρνο, στο αέριο ή στα κάρβουνα και τις καθαρίζουμε τις φλούδες τους.
Τα υπόλοιπα υλικά και ο τρόπος παρασκευής παραμένουν ίδια.

—————

Πίσω



Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδα Webnode