Γουακαμόλε

2014-12-31 09:07

 

ΥΛΙΚΑ                                

2 ώριμα αβοκάντο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

χυμό από 1  λάιμ

αλάτι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουμε τα αβοκάντο στα δύο και βγάζουμε το κουκούτσι

Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τον καρπό από τη φλούδα

Πολτοποιούμε με ένα πηρούνι (εγώ αποφεύγω το βίαο μπλέντερ) μαζί με το χυμό του λάιμ, το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι

 

ΠΡΟΤΑΣΗ

Εναλλακτικά μπορείτε να προσθέσετε ανάλογα με το γούστο σας μαιντανό, κρεμμυδάκι ξερό ή φρέσκο, καυτερή πιπεριά ή ντοματούλα σε μικρά κομματάκια

Συνοδεύει εξαιρετικά κρέας, ψάρι, μεξικάνικο φαγητό και σνακ, νάτσος και πατατάκια

 

εδώ θέλει ή 

 

—————

Πίσω