
Γιουβαρλάκια κόκκινα
2014-12-31 16:04
ΥΛΙΚΑ |
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο 1 φλυτζανάκι του καφέ άσπρο ρύζι 1 κρεμμύδι μαιντανό 2 κ.σ. ελαιόλαδο |
ΕΚΤΕΛΕΣΗ |
Πλένουμε καλά το ρύζι για να καθαρίσει από τη σκόνη του, αλλά και για να μαλακώσει ελαφρώς. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε με τον κιμά, το ρύζι και το λάδι. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι τα γιουβαρλάκια για 2-3', για να μην μας διαλυθούν με το βράσιμο. Τα καλύπτουμε με σάλτσα και βράζουμε για 20-30΄ σε σιγανή φωτιά, κι ώσπου να χειλώσει η σάλτσα μας |
Απαραίτητη συνοδεία ένα ωραίο πιλαφάκι ή πουρές πατάτας |
—————