Γαρίδες πικάντικες

2014-12-31 12:58

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό γαρίδες

Πολύχρωμες πιπεριές

1 ντομάτα

1 λάιμ ή λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδο

 Τζίντζερ

Μαϊντανό

Καυτερή πιπεριά

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Σάλτσα τεριγιάκι (ή σόγια σος)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, το μαϊντανό και λίγη καυτερή πιπεριά (ή χρησιμοποιούμε μπούκοβο)
  • Από τη ντομάτα χωρίζουμε το φλοιό από το εσωτερικό και κόβουμε και τα δύο σε κομματάκια
  • σοτάρουμε σε ελαιόλαδο και σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι πρώτα τις γαρίδες και το σκόρδο για 4-5’, μετά προσθέτουμε τις πιπεριές, το τζίντζερ,  το ξύσμα από το λάιμ και το χυμό του και το εσωτερικό της ντομάτας για περίπου για 5’ ακόμα,  ανακατεύοντας απαλά
  • λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το φλοιό της ντομάτας, το μαιντανό και τη σάλτσα τεριγιάκι
  • στο τηγάνι μας ρίχνουμε τα νουντλς που έχουμε ήδη βράσει και ανακατεύουμε απαλά

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ - ΣΧΟΛΙΟ

αν το προτιμάτε μπορείτε αντί για νουντλς να συνοδέψετε με ρυζάκι μπασμάτι, κριθαράκι, πουρέ πατάτας ή ότι άλλο αγαπάτε

 

 

 

 

 

—————

Πίσω